Den svenska hanteringen av Covid-19-pandemin stack ut från resten av världen, då man var mycket restriktiva med lockdowns, skolstängningar och användandet av munskydd. Sverige byggde sin strategi kring frivillighet istället för kring tvång. Längst fram i ledet stod statsepidemiologen Anders Tegnell.

Under ett extremt tryck ifrågasattes han konstant men valde att ändå stå upp för den svenska linjen. Den var trots allt baserad på det som den samlade expertisen sedan tidigare kommit fram till.

”Det är för tidigt att säga vad som fungerar – det vet vi först om några år” upprepades som ett mantra. Nu har det gått några år…

Hur var det att gå från anonym statstjänsteman till att dagligen figurera i all världens media under en av de största kriserna i modern tid? Var det Sverige och Tegnell – eller var det resten av världen som hade blivit galen?

Alla tyckte något om Anders. Människor önskade livet ur honom samtidigt som andra tatuerade in hans ansikte på kroppen. Hur förhåller man sig till detta?

Hur blev det till slut när pandemin var över? Vad fungerade? Vad visar statistiken? Vilka var det som var galna? Och hur mår mänskligheten efter allt det här?

Viktigast av allt; hur kan världen hantera nästa pandemi på ett bättre sätt? Det enda vi med säkerhet vet är nämligen just det – det kommer alltid en ny pandemi…

text_decoration

Lyssna på när Anders mycket personligt reflekterar kring frågor som dessa och många andra. Under en knapp timme får ni i högt tempo och lättsam förpackning följa med på en fullkomligt unik resa med insikter som kommer fascinera…Därefter stannar Anders gärna på öppen frågestund – eller exempelvis för ett soffsamtal där han resonerar kring frågor kopplade till er verksamhet i spåren av pandemin.

Image